17 Januari 2010, LIBK- IBF Borlänge 2

LIBK - IBF BORLÄNGE 2

1:a Perioden
Matchen drog igång med 3 snabba mål från LIBK:s sida, men efter 13 minuter av första perioden reducerar Borlänge till 3-1. I Slutsekundrarna utökar LIBK ledningen till 4-1 genom ett skott av Bella.
Perioden slutar 4-1 till Långshyttan.

2:a Perioden
En händelserik period från LIBK som ligger på och pressar Borlänge-spelarna under större delen av perioden. Lovisa Hult drar på sig en 2-minuters utvisning, och redan efter 5 sekunder av utvisningen kan Julia Bodén snabbt stänka in den i målet bakom Borlängemålvakten.
Efter några minuter gör Elina Hoffman sitt första mål för matchen och kort därefter drar ytterligare en Borlängespelare på sig en "onödig" utvisning.
Lina visar inte Borlänge någon nåd när hon enkelt slår in bollen i mål!
När det är 2-minuter kvar av perioden kommer Borlänges spelare fri och tvekar inte att slå in den via stolpen.
Perioden slutar 3-1 till Långshyttan.

3:e Perioden
Efter 3 minuter av den tredje perioden tar Elina bollen och stänker in  8-2 för Långshyttan.
Denna period ligger Borlänge stundvis på i LIBK:s försvarzon, dock utan resultat. Istället dunkar Linnea Eriksson in 9-2 för Långshyttan och sedan tar Lina tag i matchen och avslutar den med ett 10-2 mål i Powerplay (igen).
Perioden slutar 3-0 till Långshyttan

Sammanfattning av matchen:
Långshyttan ligger nästan hela matchen i Borlänges försvarzon och får utdelning i nästan varje skott det skjuter. De hade bra powerplay (nästan 100%) och hade viljan att vinna matchen.
Borlänges anfall stoppades upp av LIBK backarna och startade bra anfall hela tiden.
En väldigt bra match som gav publiken bra anfall hela tiden.
I mitten av tredje perioden skadas olyckligtvis Anna Hult och matchen tvingas brytas under ett tag. Hon hade svåra smärtor i vänster knä/ben och kunde inte röra sig. Det slutade med att ambulansen fick komma och hämta henne efter matchen. Nu väntas förhoppningsvis operation så hon kan bli bra igen!